درباره ارمنستان

درباره ارمنستان

کشور ارمنستان با مساحتی در حدود 29743 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 3270000 نفر بین دریای سیاه و دریای خزر واقع شده است و مرز میان آسیا و اروپا می باشد. کشورهای همسایه ارمنستان در غرب ترکیه، در شمال گرجستان، در شرق جمهوری آذربایجان، و در جنوب ایران و جمهوری نخجوان می‌باشند.  با توجه به اینکه این کشور مدت زیادی جزئی از  کشور ایران بوده است ، فرهنگ آن از ایران تأثیر زیادی پذیرفته است. 

شهر ایروان پایتخت ارمنستان می باشد و دارای یک میلیون نفر جمعیت می باشد . زبان مردم ارمنستان ارمنی است و دین آنها مسیحیت می باشد.

 

armen 

 

جاذبه های گردشگری ارمنستان :

جاذبه های گردشگری و دیدنی های متعددی در ارمنستان وجود دارد که عبارتند از : میدان ریپابلیک، ساختمان اپرا، پارک عشاق، پارک پیروزی، پارک آبی دنیای آب، هامالیر (مجموعه فرهنگی ورزشی ) ،بنای یادبود قتل عام ارامنه، گالری ملی،  خانه و موزه سرگئی پاراجانف، موزه دست نوشته های باستانی Matenadaran ،  گاسگاد معروف به هزار پله، موزه قلعه اربونی که همگی در شهر ایروان قرار دارند.

دریاچه سوان در 60 کیلومتری شمال شرقی ایروان، شهر مذهبی اجمیازین، معبد گارنی و کلیسای گغارت در استان کوتایک، شهر جرموک، دره گلها در 50 کیلومتری شمال شرق ایروان، صومعه خور ویراپ واقع در نقطه صفر مرزی بین ارمنستان و ترکیه، سواناوانک، صومعه تاتو، قلعه امبرد و کلیسای استوتساتسین.

 

 

Untitled-121

 

آداب و رسوم :

تا پیش از ورود مسیحیت به ارمنستان ارامنه دارای اعیاد متفاوتی بودند که مهمترین آن عید آغاز سال باستانی بود که ناواسارد نام داشت. در نخستین روز ماه ناواسارد جشن با شکوهی برپا می‌شد و  مردم زیادی در این جشن شرکت می‌کردند. در روز عید پیکارهای ورزشی متنوعی مانند دو، اسب سواری و ارابه‌رانی برگزار می‌شد.

در این روز مردم از انواع ماسکها جهت پوشاندن چهره خود استفاده می کردند چرا که اعتقاد ارمنیان باستان بر این بود که نقاب ارواح پلید را گریزان می‌کند. امروزه جشن ناواسارد در جوامع ارمنی روز یازدهم ماه اگوست برگزار می‌شود. در این جشن تیم‌های ورزش ارمنیان در یکی از کشورها دور هک جمع شده و با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و برندگان مسابقات پیروزمندان ناواسارد خوانده می‌شوند. در چند سال اخیر مسابقات ورزش ناواسارد در جمهوری ارمنستان برگزار می‌شود.

اعیاد دیگری نیز در این زمان مرسوم بود که به پرستش الهه ها و بت ها اختصاص داشتند و از مشهورترین آنها می توان به وارداوار اشاره نمود که در اوایل تابستان برگزار می گردید و با وجود گذشت قرن ها و گرویدن ارامنه به دین مسیح هنوز در میان مردم رواج دارد. این جشن از قدیمی‌ترین جشن‌های ارمنیان محسوب می‌شود که در میان ایرانیان به عید آب پاشی ارمنیان شهرت دارد. ارمنیان در این روز به یکدیگر آب می‌پاشیدند، کبوترپرانی می‌کردند و مسابقات ورزشی برگزار می کردند.

امروزه جشن وارداوار به عنوان یکی از اعیاد مسیحیت، در فاصله زمانی بیست و هشتم ماه ژوئن تا اول ماه اگوست برگزار می گردد. این جشن در ایران از زمان مادها تا پایان دوره صفوی برگزار می‌شد. از جمله جشن‌های بسیار کهن دو ملت ایرانی و ارمنی جشن باریگندان ارمنی و یا برغندان ایرانی است که شیوه برگزاری آن میان دو تیره دارای همانندی‌های بسیاری است. برپایی این جشن و سرور پیش از ایام روزه بزرگ بیانگر شادی و خرسندی دو قوم از فرا رسیدن روزهای روزه بوده است. معنی واژه باریگندان در ارمنی شادمانی است. این جشن از جشن‌های پیش از پذیرش مسیحیت هم‌زمان با جشن ناواسارد برگزار می‌شد. در این روز معمولاً سفره شام تجملی تر از شب‌های عادی است و ویژگی دیگر اینکه در این روز نیز برای شب نشینی از نقاب استفاده میکنند

با ورود مسیحیت به ارمنستان اعیاد دینی جانشین اعیاد قبلی شدند. مهمترین عید ارامنه همانند تمام مسیحیان جهان عید کریسمس یا تولد حضرت مسیح است تنها تفاوت آن بین این دو گروه این است که ارامنه آن را در 6 ژانویه و سایر مسیحیان آن را در روز 25 دسامبر برگزار می کنند دومینعید مهم مسیحیکه نزد ارامنه بسیار مهم می باشد عید پاک است که سالروز رستاخیز حضرت مسیح بوده که در اولین ماه بهار برگزار می شود.

 عید وارتانانک سالگرد قیام ملی ارامنه به رهبری وارتان مامیکونیان و عید فرهنگ گرامیداشت سالروز ابداع الفبا و خط ارمنی توسط مسروپ ماشتوس می باشد. از دیگر اعیاد ملی ارمنستان در حال حاضر می توان به گرامیداشت روز 25 سپتامبر که روز ملی ارمنستان می باشد اشاره کرد. در این روز مردم ارمنستان با شرکت در انتخابات رای به استقلال ارمنستان از اتحاد جماهیر شوروی دادند .

روز مهم دیگر در میان ارامنه 28 ماه مه می باشد، در چنین روزی در 1918 ارامنه پس از قرن ها توانستند استقلال خود را باز یابند.

 

ejmiacin

 

 

اقامت در ارمنستان :

هتلهای بیشماری در ایروان برای اقامت وجود دارند از جمله هتلهای 5 ستاره میتوان از هتل رادیسون بلو و هتل نشنال و از جمله هتلهای 4 ستاه میتوان از هتل آنی پلازا، هتل متروپول، هتل ماریوت و ... نام برد.

 

رستورانها و غذاهای محلی :

غذاهای سنتی ارمنستان شباهت بسیار زیادی به غذاهای ایرانی و ترکی دارد و تاثیر فرهنگ ایرانی را در پخت غذای ارامنه به وضوح میتوان دید  . معروفترین غذاهای سنتی ارامنه خاش یا تقریبا همان کله و پاچه ایرانی است. زاوراپلاف نیز نوعی پلو است که به جای برنج از بلغور تهیه می شود.

 

یکی از غذاهای معروف ارمنستان کباب ماهی ایشخان ( ماهی دریاچه سوان ) می باشد.

 

از انواع آش می‌توان به: آش گوشت گوسفند مانند: آبگوشت بلغور، آبگوشت ترخون، آبگوشت برنج، آبگوشت سیب و گوجه با گوشت گوسفند، بز باش اچمیادزین، ایروان و شوشی 

 

ارمنی‌ها انواع مختلف بورانی تهیه می‌کنند. در تهیه بورانی از گوشت، سبزیجات، سبزیجات و غلات و حبوبات، و ماست استفاده می‌کنند.

 

کِلِکیوش ( تهیه شده از لواش خشک، عدس آب پزشده و کشک داغ با پیاز سرخ شده و گیاهان خوراکی مانند نعنا،کاکوتی).

 

شیرینیهای ارمنی و سالادها شامل : سالاد ارمنی، سالاد ایروان، سالاد فصل، سالاد گیومری، سالاد خرفه، سالاد بادنجان، سالاد لوبیای سبز و گردو، سالاد لوبیا قرمز، سالاد سیب زمینی، سالاد خیار و گوجه فرنگی، سالاد باقلای سبز، انواع سالاد سبزی‌های صحرائی و ...

 

بطور کلی در در غذاهای ارمنی برنج به میزان کم مصرف شده و همچنین ادویه جات نیز بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرند.

 

در خیابان برشیان می توانید انواع غذاهای کبابی را میل نمایید ، پیتزا پپینو و پیتزا دی روما نیز جهت صرف پیتزا مناسب می باشند.

 

how-to-cook-lavash

 

 

 

بهترین زمان سفر به ارمنستان :

ایروان، آب و هوایی کوهستانی با رطوبت پایین و تابستان‌های گرم و زمستان‌های بسیار سردی دارد. مناسب ترین زمان سفر، از اردیبهشت تا پایان تابستان می باشد. و برای اسکی نیز می توان از ابتدای زمستان تا اواخر فروردین به پیست اسکی زاخگادروز در دره گلها بروید. 

 

 

مراکز خرید و سوغات ارمنستان :

مراکز خرید متنوعی در ایروان وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند مانند مرکز خرید ایروان ، مرکز خرید تاشیر و دالما گاردن ( که در آنها میتوان اجناس مارک دار خریداری نمود )، بازار ورنیساج ( بازار روبازی که در آن میتوان از انواع مختلف آثار هنری ، کتابها و جواهرات ، ادوات موسیقی گرفته تا انواع حیوانات خانگی را خریداری نمود ) ، اسکادا ، مورگان ( ویژه پوشاک بانوان 18 تا 35 سال ) و بازار شوکا ( جهت خرید میوه و سبزی و شرینی و آجیل ).

 

 

انواع آثار هنری ، جواهرات و صنایع دستی ( از جمله عروسک ارمنی و خاچکار - خاچکار از جمله صنایع دستی قدیمی ارمنستان محسوب میشود، خاچکار که نام ارمنی این آثار است از دو قسمت تشکیل می شود خاچ به معنای صلیب و کار هم به معنی سنگ که در نهایت ترجمه آن به فارسی چلیپا سنگ است. چلیپا به سنگ هایی گفته می شود که روی آن ها طرح صلیب حکاکی شده است. همچنین شما می توایند نمونه های کوچک این آثار را بعنوان نماد و یا سوغات کشور ارمنستان تهیه کنید) موجود در بازار ورنیساج جزء سوغات ارمنستان به شمار می آیند، علاوه بر آنها میتوان از مربای گردو نیز نام برد. 

 

                                           armenia.soghati2           armenia.soghati1

 

 

 برای رزرو تور ارمنستان و کسب اطلاعات بیشتر با آژانس شهر فرنگ تماس حاصل نمایید. تلفن تماس: 22060840

 

خواندن 3933 دفعه